Wie ben ik

Maak kennis met Vanessa Gryspeerdt

Ik ben in 1976 geboren in het landelijke Ruddervoorde. Vanuit ons gezin, onze familie en het dorpsgebeuren heb ik altijd een warm gevoel gevonden in verbondenheid.

In de humaniora heb ik mijn zes jaar middelbaar in de Latijn-Wiskunde doorgebracht, maar is mijn interesse steeds verder gegroeid naar het menselijk denken en handelen. Met mensen hierover in gesprek gaan en dieper nadenken en analyseren van dit denken, vond ik boeiend en uitdagend. Ik raakte meer en meer geïntrigeerd door wat mensen vormt tot wie ze zijn. Wat zijn hun sterktes en krachten?

In 1999 werd ik licentiaat (nu ‘master’) klinische psychologie aan de Universiteit Gent.

De titel van mijn eindwerk was ‘Evaluatie van een copingbevorderend groepsprogramma voor borstkankerpatiënten’. Mijn eindwerk werkte ik uit onder begeleiding van Bettie Goethals. Ik liep 2 jaar stage binnen het UZA te Edegem en AZ Sint-Augustinus. Ik maakte kennis met het psychosociale werk binnen een oncologische en palliatieve dienst.

Mijn liefde voor het vak werd hier aangewakkerd en ben ik nooit meer verloren.

Psycholoog Psychotherapeut

Voortdurende bijscholing

Bijkomende opleidingen volgden dan ook vlug vanuit mijn steeds aangewakkerde interesse.

1) Onco-psycholoog (Interuniversitaire permanente vorming psycho-oncologie, 2006 – 2007)

2) Rouwtherapeut (Academie voor Integratieve Psychologie, 2009)

3) Permanente vorming Partnerrelatie-, gezins- en systeempsychotherapie (Universiteit Gent, 2011-2015)

4) Hypnotherapeut (Hypnovision 2015)

5) EMDR basisopleiding Integrativa (mei 2021)

6) Bijscholing via diverse studiedagen en workshops ter ondersteuning van het werkveld.

Erkend psycholoog

Ik ben erkend psycholoog door de psychologencommissie (erkenningsnummer 76210 7399 | visum nummer 265835)

Werkervaring

Mijn werkervaring heb ik opgebouwd sinds het moment dat ik afstudeerde. Dit heeft mij telkens meer en meer gevormd tot de mens en therapeut die ik tot op vandaag ben.

  • Oncologisch en palliatief team
  • Borstkliniek
  • Algemene noden
  • Gynaecologie en materniteit

Ik wou ook mensen begeleiden buiten het medisch kader. Daarnaast is een goede nazorg ook nodig. Daarom startte ik met mijn zelfstandige praktijk in Ruddervoorde.