Leestips maand juni 2024

Enkele boeken die ik gelezen heb en jullie zeker kan aanraden.

Hector was hier (Maud Vanwalleghem)

Een beklijvende getuigenis van Maud Vanwalleghem over de geboorte en het verlies van haar zoontje Hector. Ze vertelt haar verhaal vanuit een moederlijke liefde voor haar zoon en alle emoties waar ze doorheen gegaan is op zo’n pure manier dat je hier alleen maar stil kan van worden en met heel veel respect kan naar kijken. Tegelijkertijd neemt ze je ook mee in haar kritische blik op de zorg, de medische wereld, ons palliatief landschap en de manier waarop onze maatschappij met rouw omgaat. Voor iedereen een aanrader.

Hoe zware dagen dragen (Uus Knops)

Vanuit haar eigen levensverhaal en professionele ervaring gaat Uus Knops in dit boek op zoek naar antwoorden hoe we zware dagen kunnen dragen. Ze laat 10 bekende mensen aan het woord en laat hen hun verhaal vertellen hoe ze met zwaarte omgaan. Ze liet hen met een open blik vertellen over hun eigen uniek verhaal en hoe ze manieren hebben gevonden om de zwaarte te dragen met hun eigen draag-kracht. Een inspirerend boek!

Nooit meer dezelfde (Coen Verbraak)

In dit boek gaat Coen Verbaak in gesprek met mensen die iets ingrijpends hebben meegemaakt en nadien verder moesten met hun leven. Vanuit de onvoorspelbaarheid van het leven probeert hij ons een boodschap mee te geven dat er vanuit verdriet en rouw ook kracht en hoop voor de toekomst kan voortvloeien.

Inhoudstafel